Pinkroccade en Boomerweb werken samen

Pinkroccade, leverancier van een elektronisch cliëntendossier (ecd), en Boomerweb, specialist van digitale toepassingen in de zorg, gaan een samenwerking aan. De apps van Boomerweb worden geïntegreerd in het ecd-Mijncaress van Pinkroccade voor een meer doelmatige aanpak en tijdwinst inzake medicatiecontrole, elektronische toedienregistratie, beeldzorg en wondzorg voor zorgprofessionals.

‘Gegevens uit Mijncaress en Boomerweb worden gecombineerd, zodat een zorgprofessional naadloos kan werken in beide systemen. Met koppelingen van Boomerweb in de keten met apothekers, huisartsen en andere aanbieders wordt doelmatiger gewerkt en veel tijdwinst behaald. Vervolgens zorgt mijncaress voor de juiste afhandeling van de benodigde registraties, wat ook weer voor tijdswinst zorg. Een echte win-win voor de zorgprofessional én voor beide systemen’, zegt Erik Schilperoort, portfoliomanager Mijncaress bij Pinkroccad.

Volgens Boomerweb worden er dagelijks in hun apps meer dan vijfduizend zorghandelingen uitgevoerd door zeker honderd zorgorganisaties en driehonderd apotheken. De gegevens worden vervolgens geanalyseerd in het naar eigen zeggen ‘intelligentie systeem’ Curo. Schilperoort: ‘Hoe mooi zou het zijn dat registratie in het ecd zou leiden tot het voorkomen of verminderen van medicatiefouten? Of zelfs tot het overbodig maken van medicatie?’

Eén systeem voor de zorg

Door het samenbrengen van de twee oplossingen van beide partijen krijgen zorginstellingen volgens René Weijenberg, innovatiedirecteur bij Boomerweb, elektronische toedienregistratie, complexe wondzorg, beeldcommunicatie en volledige implementatie en service voortaan rechtstreeks gekoppeld aan het ecd. Iets dat de doelmatigheid ten goede zou komen. De innovatiedirecteur ziet één systeem voor alle partijen in de zorg dan ook als belangrijke uitdaging voor digitale toepassingen in de zorg. Communicatie over en met de cliënt, apotheek of huisarts verschijnt straks dankzij de koppeling rechtstreeks in het cliëntendossier. Iets dat zorgorganisaties helpt de juiste gekwalificeerde persoon op de juiste tijd op de juiste plek te krijgen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-09T10:08:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.