TNO met Vlaamse partner in onderzoeksinstituut

Minister Brinkhorst van Economische Zaken heeft samen met zijn Vlaamse collega Fientje Moerman het startschot gegeven voor Holst Centre op de High Tech Campus in Eindhoven. Het onderzoeksinstituut bundelt krachten van bedrijven, instituten en universiteiten

Het Holst Centre moet zich ontwikkelen tot een internationaal erkend open onderzoeksinstituut dat technologieën ontwikkelt voor twee productlijnen: intelligente, draadloze, sensorgebaseerde microsystemen en systemen-op-folie. Het Vlaamse IMEC en het Nederlandse TNO zijn de initiatiefnemers, de eerste industriële partner is Philips. “De keuze voor Eindhoven als locatie kwam vooral door de daar aanwezige infrastructuur en expertise”, zegt Katrien Marent, woordvoerster van IMEC. “Daarnaast zijn er al veel high tech-bedrijven gevestigd op de Campus.”

Philips gaat zijn kennis en expertise inbrengen in het onderzoek dat het Holst Centre gaat doen, onder meer naar systemen-op-folie. Dat is opmerkelijk, aangezien vorige week bekend werd dat Philips zijn divisie voor het maken van elektronisch papier verkoopt aan het Taiwanese Prime View International.

Het onderzoekscentrum wil het aantal partners de komende tijd flink uitbreiden. Twaalf bedrijven hebben al interesse getoond. “Het onderzoek voor beide productlijnen start in september”, laat Marent weten. Het is nog niet duidelijk wanneer de eerste onderzoeksresultaten worden verwacht.

 

Meer informatie over het Holst Centre kunt u vinden in de Computable van 3 juni 2005

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-03T10:40:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.