Tamsma wordt algemeen directeur SAP Nederland

Rinse Tamsma

Rinse Tamsma is per 1 oktober de nieuwe algemeen directeur van bedrijfssoftwareleverancier SAP Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor onder meer de groeistrategie in Nederland, het uitbouwen van de salesactiviteiten en het verder ontwikkelen van het partnerkanaal. Hij volgt daarmee Patrick van Deven op, die intern invulling gaat geven aan de nieuwe functie van chief operating officer voor P&I Digital Core en Industry Solutions.

De bedrijfssoftwareleverancier heeft naar eigen zeggen voor Tamsma gekozen, gezien zijn eerdere bijdrage in het versterken van de positie van SAP in het middensegment en grote ondernemingen. Ook heeft hij de samenwerking met bestaande partners geïntensiveerd, wat zich heeft vertaald in het verder doorontwikkelen en verkopen van SAP-oplossingen.

Tamsma is, op een korte onderbreking in 2010 na, inmiddels ruim veertien jaar werkzaam bij SAP. Hij vervulde naast zijn huidige functie als global coo en head of upper general business sales, diverse internationale managementfuncties in de grootzakelijke markt. Zo was hij onder meer vice president global sales business one en all-in-one, senior vice president global partner organisation Midden- en Oost Europe en maakte hij deel uit van het regionale SAP-managementteam van Midden- en Oost-Europa. In de Duitse thuismarkt was Tamsma verantwoordelijk voor de sales in het grootzakelijk segment en het partnerkanaal.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-05T10:21:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.