ABN Amro investeert in digitale leningmarktplaats

Investering

ABN Amro investeert vanuit het eigen Digital Impact Fund samen met Earlybird en Solarisbank veertien miljoen euro in de Duitse digitale leningmarktplaats Crosslend. Ook gaat ANB Amro een strategische samenwerking aan met de digitale leningmarkplaats. De samenwerking moet ervoor zorgen dat internationaal kapitaal beter beschikbaar wordt voor Nederlandse ondernemers.

Beleggers kunnen met het digitaal platform van Crosslend een portefeuille van uiteenlopende leningen opbouwen. Het wordt ze door de leningmarkplaats op deze manier mogelijk gemaakt om op Europees niveau te investeren in kredieten en anderzijds het verworven kapitaal direct en digitaal beschikbaar te stellen. Voor leningverstrekkers biedt het platform aanvullende mogelijkheden om kredietverstrekking uit te breiden. Iets dat ondernemers logischerwijs ook weer meer mogelijkheden biedt.

Crosslend wil naar eigen zeggen het internationale ecosysteem rondom leningen efficiënter, transparanter en winstgevender maken door zowel banken als ondernemers te bedienen. Iets waar Hugo Bongers, directeur van het ABN Amro Digital Impact Fund, gecharmeerd van is. ‘Wij zijn van mening dat deze oplossing de mogelijk nieuwe standaard kan worden. Crosslend is een gevestigde partij die een manier heeft gevonden om efficiënter om te gaan met de complexe, grensoverschrijdende Europese kapitaalmarkt. Daarnaast versterkt deze investering onze lokale relaties in Duitsland, één van de toonaangevende fintech-landen in Europa.' 

Strategische samenwerking

Anders dan een ‘strategische samenwerking’ soms doet vermoeden, is er volgens een woordvoerder van ABN Amro in deze geen sprake van een overname. ‘We investeren niet alleen met geld, maar kijken ook hoe we oplossingen zelf kunnen gebruiken en aan onze eigen dienstverlening kunnen koppelen’, aldus de woordvoerder, die laat weten als ABN Amro Digital Impact Fund te investeren in verschillende, voor hun interessante, partijen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-06T11:45:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.