QNH migreert datawarehouses Air France-KLM

Schiphol KLM bagage

It-dienstverlener QNH Consulting heeft voor Air France-KLM een aantal belangrijke datawarehouses met bedrijfskritische managementinformatie gemigreerd naar een nieuwe technologie. Naast de noodzaak, gezien een geplande verhuizing van de mainframes naar België, levert de migratie volgens Air France-KLM ook besparingen op.

Door de complexiteit en omvang van de omgeving heeft het project bijna een jaar in beslag genomen, langer dan aanvankelijk gedacht. ‘QNH is in een vroeg stadium bij het traject betrokken, waardoor we gebruik konden maken van hun specialisme bij het inzetten van deze technologieën’, aldus Kees Schipper, projectmanager bij Air France-KLM.

Om vertragingen in de uitwisseling van vitale gegevens te voorkomen, als gevolg van de grote afstand tussen de applicaties en de geplande database in België, zijn de datawarehouses gemigreerd naar de Nederlandse datacentervestiging van Air France-KLM in de buurt van Amsterdam. Naast ook in de buurt van de applicaties. De datawarehouses verhuizen volgens Schipper straks niet mee met de mainframes naar België.


KLM is om een toelichting gevraagd; die volgt later.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-06T11:59:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.