Facebook steekt 1 miljard in datacenter Singapore

Datacentrum

Datacenter (archief).

Facebook heeft Singapore aangewezen als locatie voor een nieuw te bouwen datacentrum. Met de faciliteit, die naar verwachting in 2022 gereed zal zijn, is 1 miljard dollar (ruim 860 miljoen euro) gemoeid.

Het datacentrum – met elf verdiepingen en een totale vloeroppervlakte van 170,000 m2 - zal verrijzen in het westen van het land. Omdat Singapore als een dichtbevolkt land geldt, zal het gebouw een langer en slanker ontwerp dan andere centra krijgen, waardoor het minder ruimte op de grond inneemt.

De keuze voor Singapore bewijst dat het land zich in toenemende belangstelling van grote technologiebedrijven mag verheugen. In een reactie aan de BBC laat analist Adam Simon weten dat de keuze van Facebook een verstandige keuze is. ‘Facebook wil de beste talenten aantrekken. In Singapore bestaat een hele wervingsbasis van technologiebedrijven die daar gevestigd zijn.’

Simon voegt eraan toe dat het land al een decennialange geschiedenis heeft in het aantrekken van technologiebedrijven, een goede infrastructuur biedt en ideaal in Azië gepositioneerd is, met verbindingen naar China, Hong Kong en Australië.

Facebook laat optekenen dat de komst van het nieuwe gebouw ‘honderden lokale banen’ zal creëren. Verder zal het centrum aangedreven worden door honderd procent hernieuwbare energie en uitgerust worden met een vloeistofkoelsysteem waarmee het water- en stroomverbruik tot een minimum is te beperken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-10T17:26:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.