Mailhuis DM+ print 320 keer per minuut met RisoT2

Jeroen Balke (l) directeur DM+ en Carl Bosmoon, vertegenwoordiger van Riso, voor de Riso T2-printer.

DM+, een mailhuis uit Zoetermeer, beweert met de installatie van de innovatieve printer Riso T2 een wereldwijde primeur in huis te hebben. Het zou volgens de fabrikant Riso met 320 afdrukken per minuut de snelste printer ter wereld zijn. DM+ en Riso zijn speciaal voor levering van de printer een partnership aangegaan. Na een week van installeren rolden dinsdagochtend 18 september de eerste 25.000 printjes uit de T2.

‘Dankzij de Riso T2  kunnen we voldoen aan de snelgroeiende vraag naar whitepaper direct mail-oplossingen en geprinte documentatiemappen en rapporten’, aldus Jeroen Balke, directeur van DM+. Hij laat weten dat door een afname van de kosten per afdruk, het bedrijf de markt zelf ook betere prijzen kan bieden. Het mailhuis zou volgens de directeur, door een combinatie van de Riso T2, en software-oplossingen in staat zijn steeds kortere doorlooptijden voor projecten te realiseren.

Olie-based

‘Deze inkjet printer is een stuk eenvoudiger en simpeler dan  andere bestaande oplossingen. Met laserprinters is het altijd zo’n gedoe met opwarmen en andere inkjet printers zijn weer dye-based, waarbij het papier met water wordt nagemaakt. De Riso T2 is gebaseerd op olie en de printer gebruikt een kortere baan, er vindt geen verdroging of verhitting plaats.’ Maar ook het feit dat de printer met een lengte van vier meter niet groter is dan een standaard productie ´high volume´ printer, ziet de directeur als een pluspunt. ‘Voor productieprinting is dat ongekend. Een Canon i300 is bijvoorbeeld alleen al vijftien meter lang.’

Hoewel de printer als innovatief hoogstandje wordt gezien, kan deze niet voor alle productieprojecten worden ingezet. ‘Wij gebruiken hem voor voorbedrukt briefpapier. Maar voor flyers en brochures gebruiken we een andere machinee. De Riso T2 is niet voor alle papiersoorten geschikt', aldus Balke.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T13:00:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.