Schiphol Connect komt in Britse handen

Telecom- en internetaanbieder Schiphol Connect wordt overgenomen door zijn Britse branchegenoot Gamma Communications. Voor klanten verandert er niets, verzekert directeur Jan Peter Kalksma.

Schiphol Connect levert telecom- en internetdiensten op en rond luchthaven Schiphol. Het gaat bijvoorbeeld om ip-telefonie via de cloud, internettoegang, wifi- en bedrade netwerken. Deze diensten zijn afgestemd op de specifieke eisen die bedrijven en instellingen op het luchthaventerrein hebben. De onderneming legt momenteel een nieuw hoogwaardig netwerk aan in het verzorgingsgebied.

Expansie

Gamma Communications is een beursgenoteerde provider in het Verenigd Koninkrijk. De overname betreft de holdingmaatschappij van Schiphol Connect, Dean One of officieel de DX Groep. Dean One is het bedrijf dat tot stand kwam na de fusie van Dean Connect en OneXS, begin 2016.

De Britse onderneming wil met de overname zijn internationale expansie in gang zetten. Beide bedrijven voeren een vergelijkbaar portfolio van producten en diensten. Bovendien bedienen beiden voornamelijk het midden- en kleinbedrijf via een netwerk van resellers. Over 2017 bedroeg de omzet van Dean One bijna zestien miljoen euro. Er werken ongeveer zestig mensen. Het bedrijf krijgt de naam Gamma Communications Europe.

Klanten

Hoewel er volgens directeur Kalksma niets verandert voor de klanten van Schiphol Connect, plukken ze wel de vruchten van de inlijving door de Britse branchegenoot. ‘Wij gaan de kennis en ervaring van Gamma Communications inzetten en onze klanten gaan dat merken.’

Schiphol Connect is niet gelieerd aan de Schiphol Group, de exploitant van enkele grote Nederlandse luchthavens. Halverwege 2017 nam het bedrijf een deel van de dienstverlening van Schiphol Telematics over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Vacatures bij Schiphol

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-03T11:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.