Airbus en Atos gaan EU-instituten beveiligen

Europa

De Europese Unie heeft een overeenkomst gesloten met Airbus CyberSecurity en Atos voor de bescherming van de it-systemen van zeventien Europese instituten en agentschappen. Als onderdeel van de raamovereenkomst is een consortium onder leiding van Airbus voor minstens zes jaar voorkeursleverancier van cybersecurityoplossingen.

Met de overeenkomst kunnen de EU-instellingen een uniforme cybersecurityoplossing realiseren voor alle zeventien instituten, inclusief gedigitaliseerd toezicht, waarschuwings- en responsieve systemen en trainingen. Er komt ook onderzoek naar de ontwikkeling van een cybersecurityroutekaart om cyberaanvallen in de toekomst effectief te kunnen bestrijden.

‘Deze overeenkomst is een belangrijke mijlpaal voor ons’, zegt Dirk Hoke,ceo van Airbus Defence and Space. ‘Het besluit van de Europese Unie om met Airbus CyberSecurity in zee te gaan is een bevestiging van de expertise en ondersteuning die we op het gebied van cybersecurity kunnen bieden. In dit tijdperk van verregaande digitalisering wordt cybersecurity voor steeds meer organisaties een belangrijk vraagstuk.’

De specialisten die deel uitmaken van het consortium gaan de Europese autoriteiten ondersteunen met dreigingsanalyses en protocollen waarin staat beschreven hoe zij kunnen reageren op cyberaanvallen. Zo moet snel en effectief geanticipeerd kunnen worden op zulke risico’s. Ook is het consortium verantwoordelijk voor het verhogen van de bewustwording onder medewerkers van de instituten over het belang van cybersecurity en gaat zij hen ondersteunen met trainingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-15T13:13:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.