Rutte op EU-Afrika-innovatietop in Wenen

Ict moet explosieve bevolkingsgroei in Afrika in goede banen leiden

Minister-president Mark Rutte is vandaag aanwezig bij het EU-Afrika High Level Forum in Wenen. De top in de Oostenrijkse hoofdstad staat in het teken van het versterken van de economische relatie tussen de EU en Afrika. De nadruk ligt op innovatie, digitalisering en het creëren van banen.

Rutte neemt onder meer deel aan een overleg met 28 Afrikaanse regeringsleiders en rondetafelgesprekken over banen voor de 21ste eeuw. Ook voert de minister-president een aantal bilaterale gesprekken. Achterliggende gedachte van de ontmoeting is dat de massale inzet van ict in Afrika noodzakelijk is voor het bevorderen van de welvaart aldaar.

Het Forum vindt plaats op initiatief van Oostenrijk en Rwanda, respectievelijk tijdelijk voorzitter van de Raad van de Europese Unie en roulerend voorzitter van de Afrikaanse Unie.

Later meer over de resultaten van de top.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-18T16:15:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.