Evides treedt toe tot IT-Circle Rotterdam

Waterbedrijf wil gebruikmaken van kennisdeling op gebied van it

Evides Waterbedrijf is met ArcGIS-kennis klaar voor de toekomst

Waterbedrijf Evides maakt per 1 januari 2019 deel uit van de IT-Circle Rotterdam/Den Haag. Dat is een lokale afsplitsing van IT-Circle Nederland, een groep van bedrijven en organisaties die kennis deelt over ict. Door de toetreding kunnen ict-professionals van Evides in contact komen met collega’s van andere bedrijven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer DevOps, business intelligence (bi), agile development en technische verdieping daarbij.

Naast het delen van ict-kennis en -ervaring in de regionale IT-Circles, kunnen leden ook deelnemen aan landelijke IT-Circle evenementen. Het eerste landelijke evenement van 2019 gaat over IoT en Smart Buildings. Het wordt gehouden in de Hogeschool Rotterdam.

Eerder sloten onder meer CBS, TU Delft, SSC ICT, Hogeschool Rotterdam en het Ministerie van Defensie zich aan bij IT-Circle Rotterdam/Den Haag. De landelijke organisatie IT-Circle Nederland heeft op dit moment regionale afdelingen in Amersfoort, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam/Den Haag, Utrecht en Zwolle/Deventer/Apeldoorn.

Deelnemende bedrijven betalen een lidmaatschap en kunnen dan per sessie een aantal mensen afvaardigen. In de omgeving van Eindhoven bestaat de IT-Circle bijvoorbeeld uit ict’ers van techbedrijven als DAF, Philips en NXP.

Security

Evides levert drinkwater aan 2,5 miljoen particuliere klanten en bedrijven in Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en het landschap langs de grens van West-Brabant met Zeeland en Vlaanderen (Brabantse Wal). Daarnaast levert de organisatie allerlei waterdiensten voor de industrie. Het gaat dan om maatwerk voor grote industriële klanten in onder meer Nederland, België en Duitsland.

Een belangrijk onderwerp binnen de ict-afdeling van Evides is security. In het jaarverslag van 2017 staat daarover: ‘De aandacht voor ict-beveiliging is groot, zeker gezien de toenemende druk van cyberaanvallen. Daarnaast heeft de overheid de drinkwatersector tot ‘top-vitaal’ bestempeld, waarmee het belang van informatiebeveiliging wordt onderstreept.’

Het bedrijf schroefde in 2017 de beveiliging op en stelde een Information Security Officer (ISO) aan. ‘De ISO zorgt voor continue aandacht voor informatiebeveiliging en het risico gebaseerd verbeteren van het kwaliteitsniveau. Risico’s worden periodiek geïnventariseerd en geclassificeerd’, staat in het verslag.

AVG, meldplicht datalekken

2018 stond voor het bedrijf in het teken van een bewustwordingsprogramma rondom de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die in mei van dat jaar officieel van kracht werd.

‘Om te voldoen aan de deze verplichting(en) heeft Evides in juni 2017 (een vernieuwde versie van) het Protocol Meldplicht Datalekken vastgesteld. Daarnaast wordt er doorlopend onderzoek gedaan naar aanvullende maatregelen die Evides helpen om datalekken te voorkomen en te kunnen detecteren’, staat in het jaarverslag van 2017.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-04T15:39:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.