Capgemini brengt Backelite onder paraplu Idean

Samenvoeging creëert webbureau met ruim 700 medewerkers in 11 landen (waaronder Nederland)

Het Franse webbureau Backelite, onderdeel van Capgemini, gaat verder onder de naam Idean, het studionetwerk van Capgemini Invent, dat zich richt op digitale innovatie, consulting en transformatie. Met de samenvoeging ontstaat een wereldwijd creatief collectief, verdeeld over 22 ontwerpstudio's op vier continenten en in elf landen. Het van origine Finse Idean betreedt hiermee met veertig medewerkers ook de Nederlandse markt.

Backelite bestaat uit creatieve teams en studio’s in Australië, China, Frankrijk, Italië, Nederland, Singapore, Spanje en Zweden. Er werken ruim 350 medewerkers bij het bureau.  

Grote klanten

"In Nederland is Idean medeverantwoordelijk voor Politie.nl"

Het leiderschap van Idean in Nederland bestaat uit Arno van der Hulst, Martijn Harmsen en Sander Appel. Het team is actief op het gebied van customer experience, design thinking, strategie, het institutionaliseren van design binnen bedrijven en digitale transformatie. Het bureau bedient klanten als Rabobank, SNCF, Air France/KLM, Airbus, Ericsson, het ministerie van Defensie en HEMA. Ook is Idean in Nederland medeverantwoordelijk voor Politie.nl.

Capgemini

Idean is een wereldwijd ontwerpbureau dat in 2017 toetrad tot de Capgemini Group, als onderdeel van Capgemini Invent. Deze divisie richt zich op digitale innovatie, consulting en transformatie om beslissers te helpen de volgende stap van hun organisatie te bepalen en te realiseren.

Capgemini Group is wereldwijd actief op het gebied van consulting- en technologiediensten. Er werken 200.000 medewerkers verspreid over meer dan veertig landen. Capgemini Group rapporteerde in 2017 wereldwijd een omzet van 12,8 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-14T14:30:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.