Dutch Security TechFund investeert in Certus

Dutch Security TechFund, een investeringsfonds met de focus op cybersecurity en IoT, heeft een eerste investering gegedaan in het Nederlandse technologiebedrijf Certus Port Automation, een bedrijf dat innovatieve oplossingen biedt op het gebied van onder meer haven- en terminalsecurity en automatisering.

Via een management buy-out heeft het huidige management van Certus de aandelen gekocht van dit in Hendrik-Ido-Ambacht gevestigde bedrijf. Dutch Security TechFund en een groep particuliere co-investeerders die aan TIIN Capital, beheerder van het fonds, zijn gelieerd, maken de transactie mede mogelijk. De aandelen zijn nu voor de helft in handen van het management, de andere helft is het bezit van het door TIIN Capital in december 2018 gestarte Dutch Security TechFund en genoemde co-investeerders.

Bij Certus werken circa vijftig medewerkers. Het bedrijf is wereldwijd actief in vijftig terminals, dertig havens en twintig landen. Klanten van het bedrijf zijn APM Terminals, ECT, DP World, Maher Terminals en Port of Rotterdam. Het management bestaat uit Leander de Nooijer (ceo), Bas van der Pol (cfo) en Pieter Christiaan van Oranje, die als aandachtsgebied innovatie en businessontwikkeling heeft.

Zij verwachten met de nieuwe equity-partner Dutch Security TechFund zelfstandig te groeien door sneller op te schalen met de huidige diensten in nieuwe markten, maar ook door it-securityoplossingen door data gedreven businessmodellen aan de diensten toe te voegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-24T15:22:00.000Z Cees Visser


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.