Bob Swan is definitief ceo van Intel

ceo Intel

Bob Swan

Nadat hij zeven maanden interim-ceo was, heeft chipmaker Intel Bob Swan definitief aangesteld als zijn nieuwe chief executive officer. Swan volgt Brian Krzanich op, die naar de uitgang werd geleid na een relatie op de werkvloer.

Swan (58) was tot zijn benoeming van interim-ceo de chief financial officer van Intel en combineerde die beide banen ook. Daarvoor was hij negen jaar cfo bij eBay, eerder had hij dezelfde positie bij Electronic Data System Corporation en TRW. Daarvoor werkte hij bij Webvan en General Electric.

Swan is de zevende ceo in het vijftigjarig bestaan van de Amerikaanse chipbakker. Volgens Intel was het aanvankelijk niet de bedoeling om van Swan de nieuwe ceo te maken, maar moest hij in eerste instantie op de meubelen passen tot er iemand anders was gevonden. Zijn aanpak en prestaties bevielen de raad van bestuur echter zo zeer dat hij zijn tijdelijke positie nu vast mag uitoefenen. Om Swan als cfo te vervangen werd Todd Underwood als interim-cfo aangeduid, de huidige vicepresident van financiën. 

In juni vorig jaar werd bekend dat Brian Krzanich, die sinds 2013 ceo van Intel was, het bedrijf moest verlaten. Hij had een affaire met een van zijn medewerksters, wat zondigde tegen de bedrijfsregels. Krzanich werkte sinds 1982 bij Intel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-04T09:52:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.