Randstad komt met stabiele jaarcijfers

Diemense multinational ziet omzet en winst toenemen, maar ook Europese stagnatie

Uitzendconcern Randstad heeft een goed jaar achter de rug. De nettowinst steeg in 2018 twaalf procent en de omzet groeide twee procent ten opzichte van 2017.

Het Diemense bedrijf boekte 704 miljoen euro nettowinst bij een omzet van bijna 24 miljard euro. Randstad haalt bijna vijftien procent van zijn omzet en ruim zeventien procent van de brutowinst (ebitda) uit Nederland. Hier nam de omzet in 2018 iets toe, terwijl de brutowinst (ebitda) er met ruim vijf procent daalde.

In Europa bemerkt het concern stagnatie. Vooral in het laatste kwartaal groeide de Europese omzet mondjesmaat terwijl de winst daalde. Elders in de wereld gaat het beter. Noord-Amerika is de grootste markt voor Randstad. Daar behaalt het concern zeventien procent van de omzet en 22 procent van de brutowinst.

Yacht

De activiteiten van Randstad zijn ingedeeld in Staffing (detachering), Inhouse Services (hr-diensten), Professionals (werving en selectie) en Global Business (overige diensten zoals outsourcing, outplacement, payrolling en online-vacatureplaatsing). Het onderdeel Professionals bestaat uit de activiteiten van werving- en selectiedochterbedrijf Yacht. Het wist in 2018 vijf procent meer omzet te genereren. Vooral het onderdeel Inhouse Services groeide aanzienlijk qua omzet: negen procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T10:59:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.