Google overweegt tweede Belgisch datacenter

Google

Google bestudeert plannen om in Farciennes een tweede datacenter te bouwen, naast dat in Saint-Ghislain. Dat schrijft de krant La Libre Belgique. Het nieuwe datacentrum moet komen op het industrieterrein Ecopôle ten noordoosten van de stad Charleroi.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google wil zijn activiteiten in Wallonië binnenkort uitbreiden. In de gemeente Farciennes, in de provincie Henegouwen, komt een nieuw datacenter. Het bedrijf heeft de informatie nog niet bevestigd, maar volgens genoemde krant zouden de plannen in juli officieel groen licht krijgen.

Google heeft sinds 2009 een datacenter in Saint-Ghislain, eveneens in Henegouwen, dat momenteel uitgebreid wordt. Nu zou Google ook van plan zijn zich te vestigen op de site van Ecopôle, ten noordoosten van Charleroi. Dit nieuwe industrieterrein van 150 hectare groot bevindt zich op drie gemeentes en in twee provincies: de Henegouwse gemeentes Farciennes en Aiseau-Presles en het Naamse Sambreville.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-20T11:08:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.