Directeur Watermark Nederland weg

De zittende directeur Ernst Jilderda van Watermark Nederland is per direct vertrokken. De dagelijkse leiding is in handen gekomen van Frank van der Woude en Gerard Schaap.

Volgens een woordvoerder ligt er geen conflict aan het vertrek van Jilderda ten grondslag. Een persbericht van Watermark maakt geen melding van Jilderda’s vertrek, maar spreekt van "een stroomlijning van de internationale Watermark-organisatie om zo de verwachte groei in betere banen te leiden. De wijziging van het Nederlandse management is hiervan een direct gevolg."

Het komt er op neer dat Van der Woude en Tom Stolk, die medio april als nieuw management aantraden, zelf de internationale en Nederlandse organisatie willen besturen. Gerard Schaap was reeds directielid commercie in Nederland en mag blijven zitten.

Jilderda (ex-Baan, ex-Augeo Software) is de derde directeur die vertrekt. Eerder al verlieten de topmannen Wim Heijting en Joop van Voorthuijzen het bedrijf. Het nieuwe management nam samen met de investeerders ABN Amro Capital en Prime Technology Ventures op 21 april de aandelen van onder andere Jan Baan over. Met het beschikbaar gestelde kapitaal willen Van der Woude en Stolk (beiden van Imtech afkomstig) de positie van Watermark in Europa versterken.

 

De firma levert Microsoft Business Solutions-producten (Navision, Axapta) en de ex-Baan-software van SSA Global. Watermark is voortgekomen uit het vroegere Vanenburg Business Systems (voorheen Baan Business Systems). Het bedrijf in Veenendaal telt ruim 450 medewerkers.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-15T15:34:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.