Oprichter Garmin overleden op 81-jarige leeftijd

oprichter Garmin overleden

Gary Burrell, de mede-oprichter en voorzitter-emeritus van gps-fabrikant Garmin, is op 81-jarige leeftijd overleden. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt.

Burrell werd geboren in 1937 in Kansas en volgde een opleiding in electrical engineering. Hij behaalde een masterdiploma aan het New Yorkse Rensselaer Polytechnic Institute. Nadien ging hij aan de slag bij enkele elektronica- en luchtvaartbedrijven, waaronder Allied Signal.

Samen met Min Kao stichtte hij in 1989 Garmin, om gps-apparaten te maken voor vliegtuigen en boten. Aanvankelijk had het bedrijf maar een handvol mensen in dienst, tegenwoordig staan er dertienduizend medewerkers in zes kantoren op de loonlijst. Burrell zelf wordt op verschillende patenten van Garmin als de uitvinder vermeld.

In 2002 ging Burrell met pensioen. Van al zijn verwezenlijkingen vond hij het het helpen van duizenden mensen aan een baan de allermooiste, zo klinkt het in een persbericht van Garmin.   

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-14T10:11:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.