Capgemini koopt Altran voor 3,6 miljard euro

De Franse it-integrator en -consultant Capgemini neemt engineeringspecialist Altran over. Capgemini betaalt voor Altran zo’n 3,6 miljard euro. Daarmee staat een reus met 250.000 werknemers op.

De omzet van de nieuwe gecombineerde groep zal op zowat zeventien miljard euro aftikken. ‘Deze combinatie stelt Capgemini in staat het voortouw te nemen in de digitale transformatie van industriële en techbedrijven’, zegt Paul Hermelin, voorzitter en ceo van Capgemini, in een verklaring. Volgens Hermelin groeit de markt voor engineering en r&d-projecten met zo’n negen procent per jaar.

Capgemini verwacht ook dat het samengaan met Altran zo’n zeventig tot honderd miljoen euro kostenbesparingen kan opleveren binnen drie jaar. Door nieuwe diensten te gaan aanbieden aan bestaande klanten moeten de verkopen met tweehonderd tot 350 miljoen euro per jaar opgekrikt worden.

De deal moet tegen eind dit jaar rond zijn. Volgens Hermelin zullen er geen problemen zijn met de mededingingsautoriteiten rond marktoverwicht omdat elk bedrijf apart een beperkt aandeel heeft in een gefragmenteerde markt die door spelers als Accenture en SAP wordt gedomineerd.

Het Franse Altran werd in 1982 opgericht. Een van hun eerste grote projecten was het ontwikkelen van het communicatienetwerk van de TGV-treinen. Ceo Dominique Cerutti (de topman sinds medio 2015) staat aan het hoofd van bijna 47.000 medewerkers. Vorig jaar draaide het bedrijf net geen drie miljard euro omzet.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-25T12:12:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.