Smartmed neemt branchegenoot Caresoft over

Overname is in lijn met ambitie om een softwareplatform te bouwen speciaal voor medicatiebeheer

Caresoft en zijn apotheeksoftware komen in handen van Smartmed. Dit Soesterbergse softwarebedrijf neemt alle ontwikkel- en onderhoudactiviteiten over van zijn branchegenoot. Caresoft is vooral bekend van zijn apotheekinformatiesysteem Farmasys. Voor Smartmed is de overname dan ook in lijn met de ambitie om een softwareplatform te bouwen speciaal voor medicatiemanagement.

Smartmed is bezig met de ontwikkeling van een toepassing waarmee apothekers hun bedrijfsvoering en logistiek efficiënter maken en tegelijkertijd de zorg voor medicijn-gebruikende patiënten verbeteren. Volgens het bedrijf is hier in de markt veel vraag naar, ook uit oogpunt van samenwerking tussen zorgverleners onderling en medicatieveiligheid. De overname van Caresoft levert hieraan een bedrage, is het idee. 

Smartmed werd opgericht in 2016. Het bedrijf richt zich niet alleen op apotheken, maar ook op ziekenhuizen en instellingen. Gelre ziekenhuizen is een van de klanten van de jonge onderneming. 

Etiketteersysteem

De historie van Caresoft gaat terug naar begin jaren 80. Toen werd het oorspronkelijke apotheekinformatiesysteem ontwikkeld door een apotheker in Groningen, op basis van een etiketteersysteem. Later werd een it-bedrijf ingeschakeld om het systeem geschikt te maken voor meerdere gebruikers en meerdere computers. Inmiddels beschikt het bedrijf over een volledig nieuw ontwikkeld systeem: Farmasys.

Na de overname blijft de naam Caresoft voorlopig behouden. Alle medewerkers blijven betrokken bij de nieuwe organisatie, die dan ruim veertig medewerkers telt

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-06-26T17:29:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.