Automatiseerders kinderopvang gaan fuseren

BB Capital Investement lijft na Flexkids ook Konnect, HHB en TecSoft in

Kind met tablet

Investeerder BB Capital uit Den Haag, dat vorig jaar een meerderheidsbelang verwierf in kinderopvangsoftwareleverancier Flexkids, lijft nu ook Konnect, HHBrainware en Techsoft in. De fusie tussen de automatiseerders binnen de kinderopvang is per 24 juli 2019 een feit. Het is niet bekend welk bedrag er met de inlijving is gemoeid.

De bedrijven automatiseren kinderplanning, personeelsplanning en oudercommunicatie voor kinderopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang. Gezamenlijk voorzien de 75 werknemers van de vier bedrijven naar eigen zeggen ruim vijfhonderd klanten van hun diensten.

Nieuwe directie

De directie van het nieuwe samenwerkingsverband bestaat uit Michiel Cornelissen (Flexkids), Peter Baars en Marc Kuijer (beiden afkomstig van Konnect). Cornelissen geeft aan dat door de groeiende vraag behoefte is aan een grotere capaciteit. ‘Samen hebben we meer slagkracht waarmee we aan de wens van de kinderopvangmarkt kunnen voldoen om te blijven innoveren.'

Peter Baars vult aan: ‘We hebben in BB Capital Investments een financiële partner gevonden die achter onze groeiambitie staat en als grootaandeelhouder samen met ons in de toekomst wil investeren. Een toekomst waarin we de continuïteit van onze open, geïntegreerde software nog beter kunnen garanderen. We hebben klanten al laten weten dat we bestaande applicaties blijven ondersteunen en dat keuzevrijheid in koppelingen centraal blijft staan, zoals ze dat van onze bedrijven gewend zijn.’

De vier kinderopvangautomatiseringsspecialisten uit Haarlem (Flexkids), Kaatsheuvel (Tecsoft), Kampen (Konnect) en Sittard (HHB) geven aan nu over een groter programmeerteam te beschikken dat software sneller kan ontwikkelen en implementeren. Ook kan door de schaalvergroting de service en support volgens de partijen verder worden uitgebreid.

BB Capital

BB Capital heeft op ict-vlak een aantal jaar geleden een investering gedaan in Maxxton, een aanbieder van bedrijfs- en boekingssoftware voor het toerisme uit Middelburg. De investeerder verkocht dit bedrijf in 2015 aan een internationale hotelketen (Roompot).

Daarnaast nam BB Capital in 2016 een belang in de educatieve laptopleverancier The Rent Company. Dat bedrijf kocht afgelopen november My Digital Schoolbook, een onderwijsautomatiseerder uit Mijdrecht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-26T10:24:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.