LogicaCMG neemt it-activiteiten van DSM over

LogicaCMG koopt DSM's Manufacturing Execution Systems (MES) activiteiten. Ook verzorgt LogicaCMG de ondersteuning van de besturingssystemen van de installaties in DSM's fabrieken.

DSM en LogicaCMG hebben een contract getekend wat in eerste instantie twee jaar loopt. Dan volgt een evaluatie waarna het contract nog voor één jaar verlengd kan worden. DSM koos voor LogicaCMG omdat die in vergelijking met de concurrenten de beste prijs/kwaliteit-verhouding bood, melden de twee bedrijven. De samenwerking met DSM geeft LogicaCMG een uitbreiding op het gebied van MES in de farmaceutische en de chemie-industrie.

Manufacturing Execution Systemen zorgen voor de geautomatiseerde aansturing van productiemachines. De MES-activiteiten die LogicaCMG van DSM gaat overnemen, omvatten het beheer van de systemen, het oplossen van storingen en het aanpassen en uitbreiden van de functionaliteit van de systemen.

DSM heeft de afgelopen jaren een aantal activiteiten uitbesteedt aan andere partijen. Zo deed het in december 2004 het beheer en de levering van zijn telematicaproducten en -diensten over aan Siemens. Verder zijn verschillende it-activiteiten uitbesteedt aan externe it-dienstverleners.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-21T15:02:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.