Dalende trend ict-faillissementen zet door

Het aantal failliet verklaarde ict-bedrijven blijft dalen. In het eerste halfjaar van dit jaar werden 68 ict-bedrijven failliet verklaard. Dat waren er een jaar geleden (2018) nog 79 en het jaar daarvoor 87. Dat blijkt uit cijfers van Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Het bureau publiceert de voorlopige cijfers voor het aantal faillissementen in juli 2019. In deze maand zijn 359 bedrijven failliet verklaard, waarvan veertien in de ict-sector. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorige maand, toen gingen slechts zes ict-bedrijven bankroet. In het eerste halfjaar komt het aantal failliete ict-bedrijven op 68 uit. Hiermee zet de dalende trend door.

Gekeken naar de halfjaarcijfers van de afgelopen jaren, constateert CBS een piek aan faillissementen in 2013. In de eerste zes maanden van dat jaar gingen in Nederlands bijna vijfduizend (4.959) bedrijven bankroet, waarvan 194 in de ict-sector. Sindsdien is er landelijk gezien sprake van een dalende trend, die sinds 2017 een vlak verloop kent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-14T10:09:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.