Nieuwsbrievendienst voor gemeenten beschikbaar

Sinds een week is de nieuwsbrievenapplicatie EGEMmail beschikbaar voor alle Nederlandse gemeenten. De vijf gemeenten die er al mee werken zijn Leiderdorp, Zandvoort, Tilburg, Hilversum en Veenendaal.

EGEMmail maakt het voor burgers, bedrijven of instellingen mogelijk zich bij hun gemeente te abonneren op een gepersonaliseerde nieuwsbrief. Zij kunnen daarbij zelf aangeven over welke wijk of over welke onderwerpen ze regelmatig informatie willen ontvangen. Deze informatie is ook op de website van de gemeente te vinden, maar wordt door middel van EGEMmail naar de abonnees verzonden. De gemeente kan zelf de stylesheet aanpassen aan de huisstijl.

De gemeente Leiderdorp startte met een pilot van EGEMmail en is er erg over te spreken. Volgens Annelies Hickendorff, communicatieadviseur van de gemeente Leiderdorp, werkt de applicatie goed. Op dit moment zijn ongeveer vierhonderd mensen geabonneerd op Leiderdorpmail. “Het grootste deel van de abonnees reageert erg positief. Natuurlijk zijn er ook mensen die negatief reageren, maar vaak begrijpen zij het nog niet helemaal goed. Dan krijgen ze bijvoorbeeld geen Leiderdorpmail omdat het e-mailadres niet goed is ingevoerd.”

Leiderdorp heeft geen opstartproblemen gehad. “Dat komt eigenlijk omdat wij vanaf het begin af aan betrokken zijn geweest bij het proces. In het begin zaten er natuurlijk wel bugs in de pilot, maar toen we er echt mee begonnen, werkte het prima.”

Op dit moment is Leiderdorpmail niet gekoppeld aan de website van de gemeente. “Nu worden iedere woensdag berichten handmatig op de website en in de nieuwsbrief gezet”, zegt Hickendorf. Dit gaat wel veranderen. “Vanaf het einde van de zomer komt er een CMS (content management system – red.) dat het mogelijk maakt de berichten gelijk op de website en in de nieuwsbrief te plaatsen.”

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-06-22T09:32:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.