Proximus-ceo Dominique Leroy gaat KPN leiden

Dominique Leroy

Dominique Leroy, de topvrouw van Proximus, verlaat het bedrijf en gaat vanaf 1 december het Nederlandse KPN leiden. Normaliter liep haar contract af in januari volgend jaar, maar zolang wil ze dus niet wachten.

Leroy leidde Proximus sinds 2014 en volgde destijds Didier Bellens op. Drie jaar eerder was ze bij de telecomprovider aan de slag gegaan als commercieel directeur, na een carrière van meer dan twee decennia bij Unilever. Nu stapt ze dus over naar KPN, waar ze Maximo Ibarra opvolgt.

Proximus start onmiddellijk een zoektocht naar een nieuwe ceo, maar Leroy heeft beloofd dat ze haar transformatieplan, dat ze eerder dit jaar opstelde, nog voor haar vertrek zal afronden. Daarbij zou het personeelsbestand met bijna tweeduizend mensen worden ingekrompen. Daarna gaat het richting Nederland. Leroy zal bij KPN een basissalaris van 935.000 euro krijgen, exclusief bonussen. Dat is ongeveer evenveel als haar totale loon bij Proximus. Maar bij het private bedrijf KPN is er, in tegenstelling tot bij Proximus, geen door de overheid opgelegd loonplafond.

Volgens de krant De Standaard zou de raad van bestuur van Proximus nog gepoogd hebben om Leroy aan boord te houden door haar loon te verhogen, maar was daar bij de politiek weinig animo voor. Het is een publiek geheim dat haar relatie met de vorige minister van Telecommunicatie, Alexander De Croo (Open VLD), niet altijd over rozen liep.

De Croo’s opvolger, partijgenoot Philippe De Backer, hield er op Twitter aan om Leroy te bedanken: ‘Ze zorgde voor nieuwe commerciële dynamiek bij Proximus en heeft bedrijf op weg gezet naar digitale toekomst. Nu aan Raad van Bestuur om in alle onafhankelijkheid juiste persoon te zoeken om Proximus verder voor te bereiden op de toekomst’.

IT Person of the Year

Dominique Leroy werd in 2016 door de Belgische redactie van Computable uitgeroepen tot de eerste IT Person of the Year. Met deze verkiezing neemt Computable België een voorbeeld aan het initiatief van het tijdschrift Time, maar dan met focus op België en ict. Andere winnaars van deze award zijn Jonas Dhaenens (2019), Danielle Jacobs (2018) en Peter Hinssen (2017). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-05T18:31:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.