Innovestit Group neemt Langdon Systems NL over

Innovestit Group uit Ede, specialist in het automatiseren van financiële en administratieve back-officeprocessen, kondigt aan dat het alle Nederlandse activiteiten van Langdon Systems overneemt. Langdon, gevestigd in Eindhoven, vroeg in september van dit jaar faillissement aan, maar maakt nu dus een doorstart. Het overnamebedrag is niet bekendgemaakt.

‘Met Langdon Systems Nederland verrijken we ons portfolio met een partij die al jaren vooroploopt in de ontwikkeling en levering van duty management-systemen’, zegt Erik van Doorn, ceo van Innovestit Group.

Douanesoftware

"Zo’n dertig procent van alle importaangiftes in de EU wordt verwerkt door de Nederlandse Douane"

'Nederland is een belangrijke speler in de internationale handel. Zo’n dertig procent van alle importaangiftes in de EU wordt verwerkt door de Nederlandse Douane. Een proces dat gepaard gaat met veel administratieve handelingen. Als Europese speler gespecialiseerd in administratieve lastenverlichting zien we dat hier nog veel winst te behalen valt’, aldus Van Doorn. 

Daarnaast verwacht Van Doorn veel synergievoordelen te behalen met andere producten en diensten in het portfolio van de Innovestit Group. Een voorbeeld is de koppeling met de order-to-cash-software van het zusterbedrijf Diesis, waardoor facturatie rechtstreeks vanuit het douanemanagementsysteem van Langdon Systems kan plaatsvinden. Of bijvoorbeeld volmachten die verplicht zijn bij sommige douaneprocessen. Dit soort documenten wordt veelal handmatig getekend en vervolgens gecontroleerd bij de Kamer van Koophandel op handtekeningsbevoegdheid. ‘Hier hebben wij met ons recent geacquireerde bedrijf Stiply een mooie digitale oplossing voor’, aldus Van Doorn.

Erik Meijers, directeur van Langdon Systems, stelt dat de overname het bedrijf toekomstbestendig maakt. Ook meent hij dat de ‘kwaliteit en technische innovatiekracht van de geleverde producten en diensten worden gewaarborgd en in een versnelling zullen komen.’

Langdon Systems en Innovestit Group

Langdon Systems in Eindhoven ontwerpt, ontwikkelt en implementeert softwareoplossingen voor douanemanagement. Langdon Systems heeft naar eigen zeggen kennis in douane- en accijnswetgeving opgebouwd, alsmede in invoer-, uitvoer- en opslagprocessen, documentatie en douanetarieven. Klanten zijn bedrijven zoals Bosch, Leco Europe en Trek Bikes.

Innovestit Group is een holding waar vijf werkmaatschappijen onder vallen: Coforce, Diesis, Easy Systems, ICreative en Stiply. Totaaloplossingen worden geboden voor purchase-to-pay, order-to-cash, record to report, digital signature en robotic process automation. Met 120 medewerkers bedient de onderneming meer dan duizend klanten wereldwijd. Tot de klantenkring behoren Ballast Nedam, Bol.com, Carpetright, Kwik-Fit, Intersnack en TU Delft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-10-01T11:15:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.