Doek valt voor Webwereld

Graf

Webwereld, een van de eerste Nederlandse techsites, houdt op te bestaan. Uitgever IDG bevestigt te stoppen met deze eind 1995 opgerichte titel. De gehele redactie is al ontmanteld. IDG kondigt een reorganisatie aan waarbij alleen nog zakelijke titels overblijven en het accent verschuift van Nederlandse naar internationale content. In totaal worden 22 banen geschrapt, een kwart van het personeel. Door een volledige focus op zakelijke titels verdwijnt de op consumenten gerichte titel Webwereld. CIO en Computerworld blijven wel bestaan.

Webwereld heeft een lange journalistieke traditie. De site werd in november 1995 opgericht door internetondernemer Oscar Kneppers. Deze stond later ook aan de wieg van Emerce en Bright. Kneppers wilde van de site een 24-uurs online nieuwsdienst over it-zaken maken. Webwereld heeft in het begin nog in de top tien gestaan van meest bezochte sites. 

De Lektober-campagne in 2011 waarbij verschillende beveiligingslekken werden onthuld, baarde veel opzien. Ex-journalist Brenno de Winter, tegenwoordig privacy-specialist en onderzoeker,  betreurt de teloorgang van het medium. Op Twitter zegt hij: 'Triest te zien hoe Webwereld aan zijn einde komt. Ik heb er vele jaren met plezier voor geschreven, gave onderzoeken gedaan en mooie tijden beleefd. Jammer maar niet verbazingwekkend in het huidige speelveld.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-20T11:22:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.