Ericsson Nederland viert honderdste verjaardag

Taart

De Nederlandse vestiging van het Zweedse Ericsson aan de Ericssonstraat in Rijen viert dit jaar haar honderdste verjaardag.

De verkoop van Ericsson in Nederland begon in 1892 via de Nederlandsche Bell Telephoon Maatschappij, die het telefoonnetwerk in grote Nederlandse steden bediende. In 1920 werd Ericsson meerderheidsaandeelhouder van een klein productiebedrijf uit 1907 en veranderde de naam naar N.V. Nederlandsche Ericsson Telefoonfabrieken.

Mijlpalen 100 jaar Ericsson in Nederland

Honderd jaar geleden leverde Ericsson naar eigen zeggen al de apparatuur voor een van de eerste telefoonnetwerken van de toenmalige PTT.  Ericsson heeft ook de implementatie gedaan van het eerste mobiele netwerk (NMT-Nordic Mobile Telephony) in Nederland. De ‘Bluetooth-technologie’ waarmee wereldwijd miljarden apparaten met elkaar verbonden worden, is bovendien in het Ericsson r&d-centrum in Emmen, Drenthe uitgevonden. Ericsson was eveneens de eerste partij die in Nederland 3G-netwerken en 4G-spraakoproepen initieerde.

Recentelijk, sinds 2019, heeft Ericsson een van de eerste 5G-netwerken in Nederland aangelegd op de Ericsson Campus in Rijen. Het bedrijf ontwikkelt daar al enige tijd diverse use-cases en test in samenwerking met verschillende Nederlandse universiteiten en hogescholen een groot aantal 5G-toepassingen.

Focus op 5G

Ericsson wil zich nu en in de toekomst volop richten op 5G. Met 81 commerciële 5G contracten met unieke operators, waaronder 25 live commerciële netwerken, leverde Ericsson naar eigen zeggen als eerste commerciële netwerk 5G op alle vier continenten, inclusief Europa, op alle frequentiebanden. De hardware van het Ericsson-radiosysteem is bovendien sinds 2015 klaar om te worden geüpgraded naar 5G met een software-installatie op afstand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-02-21T10:34:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.