Apple schikt rechtszaak voor honderden miljoenen

Apple gaat voor maximaal een half miljard dollar een Amerikaanse rechtszaak schikken. In die zaak werd het bedrijf beschuldigd van het opzettelijk trager maken van oudere iPhones. Op die manier moesten consumenten aangezet worden om een nieuwe gsm te kopen of hun batterij te laten vervangen, schrijft Reuters.

Door de zaak moet Apple minstens 25 dollar terugbetalen aan Amerikaanse iPhone-klanten. Afhankelijk van hoeveel mensen voor het bedrag in aanmerking komen, kan de totale kostprijs voor het bedrijf tot een half miljard oplopen. Het minimumbedrag is 310 miljoen dollar.

Volgens de aanklacht werden die telefoons stiekem door Apple afgeknepen nadat gebruikers bepaalde software-updates hadden geïnstalleerd. Daardoor dachten ze dat hun telefoon aan het eind van zijn verhaal was gekomen en dat het tijd werd om een nieuwe toestel te kopen of de batterij te vervangen.

Apple ontkent alle beschuldigingen en gaat over tot een schikking omdat het de kosten en moeite van een rechtszaak wil vermijden, zo blijkt uit de rechtbankstukken. De schikking heeft betrekking op Amerikaanse kopers van een iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus en SE. Als tegemoetkoming had Apple al tijdelijk de prijs van zijn vervangbatterijen verlaagd. Die verlaging is weer teruggedraaid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-03T11:27:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.