Xerox zet overname HP op lager pitje

Time out

De pogingen van Xerox om zijn concurrent Hewlett-Packard in te lijven worden voorlopig gestaakt. Door de corona-pandemie heeft het bedrijf nu andere zorgen aan zijn hoofd, zegt het.

Het was een summiere mededeling waarin Xerox aankondigde dat het zijn overnamepogingen voorlopig ‘on hold’ zet.

‘In het licht van de escalerende COVID-19-pandemie moet Xerox prioriteit geven aan de gezondheid en veiligheid van zijn werknemers, klanten, partners en filialen boven alle andere overwegingen, met inbegrip van het voorstel om HP over te nemen’, zegt John Visentin, Xerox' vice-voorzitter en chief executive officer. ‘Aangezien we de rapporten van overheids- en gezondheidszorgleiders over de hele wereld nauwlettend volgen en we samenwerken met collega's in het bedrijfsleven om de verspreiding en impact van het virus tot een minimum te beperken, zijn we van mening dat het verstandig is om de publicatie van aanvullende presentaties, interviews met de media en vergaderingen met de aandeelhouders van HP uit te stellen, zodat we onze tijd en middelen kunnen richten op de bescherming van de verschillende belanghebbenden van Xerox tegen de pandemie.’

Xerox probeert al verschillende maanden om het grotere HP in te lijven, eerst via een vriendelijke overname, nu op een ‘vijandige’ manier, door rechtstreeks de aandeelhouders proberen te verleiden. Het bedrijf zegt ook dat de recente beurscrash niets met het uitstel te maken heeft.

HP zelf geeft geen commentaar op de nieuwe verwikkelingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-17T10:29:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.