Infinera pompt 800 Gbps 950 kilometer ver

glasvezel

De Amerikaanse netwerk- en glasvezelspecialist Infinera claimt een datalink te hebben opgezet van 950 kilometer die gegevens doorstuurt aan 800 gigabits per seconde. Het bedrijf gebruikt daarvoor het netwerk van een niet nader genoemde Amerikaanse netwerkoperator.

De test werd uitgevoerd met Infinera's zesde generatie dual-800G Infinite Capacity Engine (ICE6)-technologie. Volgens het bedrijf is hiermee de kostenefficiëntie voor netwerkoperatoren sterk te verhogen en biedt de technologie een antwoord op de steeds toenemende capaciteitseisen van nieuwe diensten zoals 5G, snellere breedband en cloud-gebaseerde zakelijke diensten.

De proef werd uitgevoerd op het netwerk van een operator die het verkeer van verschillende vendors verzorgt. Over wie het precies gaat, wil het bedrijf niet kwijt. Er werd gebruikgemaakt van Infinera's Groove (GX)-serie, uitgerust met een ICE6-gebaseerde slede over ITU-T G.652-glasvezel. Verder aanwezig technologieën als 64 QAM-modulatie, per-subcarrier dynamische bandbreedte-toewijzing en tweede generatie Nyquist subcarriers.

Vorige week had Infinera al een snelheid van 800 gigabits per seconde aangekondigd op een afstand van achthonderd kilometer. Nu doet het bedrijf er dus nog een schepje bovenop. Eerder lieten ook Ciena en Juniper al weten dat ze de grens van 800 Gbps hadden doorbroken, echter zonder een specifieke afstand te vermelden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-19T10:34:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.