Bill Gates richt zich helemaal op Covid-19

Bill Gates

De Bill & Melinda Gates Foundation, de liefdadigheidsstichting van Microsoft-oprichter Bill Gates, gaat al zijn middelen inzetten om het coronavirus te bestrijden. Dat heeft Gates zelf meegedeeld in een interview met de Financial Times.

Een slordige veertig miljard dollar. Zoveel geld heeft de stichting van Gates en zijn echtgenote ter beschikking voor zijn goede werken. Normaliter wordt dat geld gebruikt om een hele reeks ziekten te bestrijden, maar nu wordt het geweer van schouder veranderd: alle inspanningen gaan voor onbepaalde tijd naar corona-onderzoek.

Gates (64) vreest ook voor de economische schade. ‘Je gaat economieën krijgen met jarenlang sterk beperkte activiteit’, zegt hij. ‘Dat gaat tientallen biljoenen dollars kosten. Onze organisatie was gefocust op het uitbannen van hiv, malaria en polio, en dat hebben we nu hiernaartoe verschoven.’

De voormalige Microsoft-topman verdedigde daarnaast de aanpak van het WHO dat onder vuur is komen te liggen van de Amerikaanse president Trump. Die vindt dat de organisatie in de huidige crisis stevige steken heeft laten vallen. ‘De WHO is heel erg belangrijk en zou eigenlijk extra steun moeten krijgen om haar rol te vervullen tijdens deze epidemie’, zegt Gates. Hij voegde er aan toe niet te geloven dat Trump daadwerkelijk de financiële steun aan de WHO zal intrekken. Daar had Trump eerder mee gedreigd.

Eerder dit jaar heeft Gates zijn zitje in de raad van bestuur van Microsoft opgegeven om zich volledig aan zijn stichting te wijden. Twintig jaar geleden al stopte hij als ceo van het bedrijf, zes jaar geleden was zijn laatste dag als voorzitter van de raad. Gates heeft een persoonlijk fortuin van een kleine honderd miljard dollar. Hij heeft al aangegeven dat hij het grootste deel daarvan aan liefdadigheid zal spenderen.  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

WHO heeft al vaker steken laten vallen en zit op schoot bij China. Gates kennelijk nu ook.

Hoe zou het geweest zijn als hij een passend percentage belasting betaald had?
"Liefdadig" past niet zo.

Wat is je punt Jan? En is hij veroordeeld voor iets? En wat is passend en hoe ken je de details?

Hij kan het dus nooit goed doen?

Henri, beetje minder naief s.v.p.

Google heeft via nederland meerdere milliarden belasting "ontweken".
Alle grote techreuzen onwijken belasting, dragen dus niet bij aan de gemeenschap.

De praktijken die Gates gebezigd heeft in zijn loopbaan zijn niet bepaald zuiver, daarover is meer als genoeg geschreven.
Nu de filantroop uithangen is tamelijk schijnheilig.

Jan, laat je goed informeren. Ten eerste heeft Gates natuurlijk niets met Google te maken. Ten tweede: hoewel er best het nodige aan te merken valt op dhr Gates, valt veel van de negatieve publiciteit over Gates onder desinformatie, veelal gepusht door antivaxers die het niet kunnen verkroppen dat Bill Gates met zijn stichting al jaren zich sterk maakt voor vaccinatie in derde-wereldlanden.

Beste Jan,

Als je aan Gatesbashing doet, bereid je dan beter voor. Bill Gates was CEO van Microsoft, niet van Google (of Alphabet).

Staat niet bij dat die een grote aandeelhouder is van een bedrijf in UK die vaccinatie gaat produceren tegen deze ziekte en pleit voor 'hele planeet te vaccineren'....reken uit wat dit opbrengt

Omdat de samenhang klaarblijkelijk niet begrepen wordt zal ik de volgende keer steeds vermelden dat Gates de ceo van Microsoft was en dat Microsoft en Google beide tot de "techreuzen" gerekend worden. Heb het publiek kennelijk verkeerd ingeschat.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-04-27T10:02:00.000Z Frederic Petitjean


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.