Meerderheid Europarlement wijst softwarepatenten af

Het wetsvoorstel van de Europese Raad van ministers voor softwarepatenten is met een nipte meerderheid afgewezen door het Europees Parlement. Er waren 680 stemmen waarvan 648 vóór afwijzing en 18 onthoudingen.

Dit meldt Computable's verslaggever vanuit Straatsburg waar het Europees Parlement zich deze week boog over de omstreden softwarepatenten en de diverse amendementen daarvoor.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prutsers... Leer eens tellen, hoeveel is 680 + 648 + 18? En hoeveel mensen zitten er in het EP? Dan heb je er een verslaggever zitten en dat verneuk je het... Zonde! Nipte meerderheid? Overweldigende meerderheid! kijk voor de echter berichtgeving maar op Webwereld ofzo, dat doe ik voortaan ook wel

Volgens mij is het voorstel met een ruime meerderheid afgewezen, 680 vertegenwoordigers hebben gestemd, slechts 12 waren tegen.

Dit lijkt mij een goede zaak. Beter geen voorstel dan een voorstel dat aan alle kanten rammelt en openingen biedt tot ongewenste patentaanvragen, die op een later moment niet meer teruggedraaid kunnen worden.

Excuses en schuldbekentenis. In de haast/drukte heb ik eerste sms-je van verslaggever ter plaatse verkeerd gelezen. De fout (blunder) is minuutje later hersteld, maar synchronisatiesysteem voor site doorloopt cyclus alvorens bijgewerkte (correcte) stuk te uploaden.

Volgens mij bestaat het EP uit 732 leden, hoe kan het dan dat er 680 stemmen tegen en 648 voor waren? Op www.webwereld.nl staat dat er van de 680 stemmen er 648 voor verwerping waren. Dat lijkt mij beter te kloppen.

Van de 680 parlementsleden zijn er 648 voor het verwerpen van de richtlijn mbt. softwarepatenten, dus echt nipt was het niet.

eeuuhh.. NIPT???
648 stemmen voor, 14 tegen, 18 onthoudingen

Ai, kennelijk is het 1e, FOUTE artikel (ikke sms-je in haast verkeerd gelezen, 1 minuutje later hersteld) nog lang in caches, proxies en watalniet blijven hangen.

Verwarrend! 680 tegen en 648 voor, en toch 'nipte meerderheid' VOOR afwijzing softwarepatenten.
Andere berichten (waaronder Computable Nieuwscentrum) spreken over 648 voor, 14 tegen en 18 onthoudingen. En DAT is volgens mij een overgrote meerderheid :).

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-06T12:28:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.