EnterpriseDB versterkt management

EnterpriseDB, de open source database-leverancier uit Edison, New Jersey heeft zijn raad van commissarissen versterkt met Jack Lewis, wederom een voormalig directeur van webMethods.

EnterpriseDB brengt een open source database voor zakelijk gebruik op de markt, die gebaseerd is op PostgreSQL. Oprichter en ceo Andy Astor van EnterpriseDB was voor die tijd vp van webMethods. Hij haalde al eerder zijn voormalige ceo Phillip Merrick naar de Raad, die nu dus gezelschap krijgt van Lewis.

De productsuite van EnterpriseDB is gebouwd bovenop de open source database PostgreSQL, dat aan de University of California in Berkeley ontwikkeld werd door hetzelfde team dat eerder Ingres bouwde. PostgreSQL is de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot de op MySQL na populairste open source database.

PostgreSQL wordt beschouwd als een database met sterke zakelijke trekken op het gebied van transactie processing, data-integriteit en beveiliging. Enterprise DB en MySQL benaderen de markt van open source databases van de onderzijde, IBM doet hetzelfde met de Derby/Cloudscape open source database vanaf de kant van de grote systemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-07T09:56:00.000Z René Rippen
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.