Vaste Commissie EZ vraagt minister naar innovatie

De Vaste Commissie voor Economische Zaken gaat de minister van EZ om een reactie vragen op de bezorgdheid over innovatiebeperking door de VS. Dit is in het kader van de WTO-overeenkomst, waarvan de verlenging nu in onderhandeling is.

De Commissie erkent de problematiek, aangesneden door belangenverenigingen van het Europese mkb. Zij zijn vorige maand een actie begonnen in diverse EU-landen, waaronder ook Nederland.

 

Wouter Deelman, lid van de EU-adviesraad voor starters - tevens directeur ThreeFive Photonics, zei toen tegen Computable dat de WTO-overeenkomst de innovatie van en door Europese bedrijven in gevaar brengt. "Als het de Europese overheid ernst is met het Lissabon-akkoord moet er nu iets gedaan worden", aldus Deelman op weg naar de persbijeenkomst in Den Haag. Daar gaf ook oud-minister Loek Hermans acte de presence namens MKB-Nederland, waar hij voorzitter van is.

 

EZ had vorige maand in een informele reactie laten weten dat het geen nationale kwestie is en dat Nederland dit - dus - overlaat aan de EU. Brussel reageerde weer dat het geen actie onderneemt omdat het geen signalen vanuit de lidstaten heeft ontvangen.

 

Dat begint nu wel op gang te komen. De Vaste Commissie voor EZ erkent de aangesneden problematiek - de achterstelling van Europese landen door Amerikaanse stimuleringsmaatregelen voor het mkb - en gaat de minister om een officiële reactie vragen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-07T12:14:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.