Investeerders halen ICT Group van de beurs

Directie en commissarissen positief over miljoenenbod van Nederlands consortium

Investering

Het aandeel ICT Group verdwijnt waarschijnlijk van de Amsterdamse beurs. Investeringsmaatschappijen NPM Capital en Teslin brengen een gezamenlijk bod uit op alle uitstaande aandelen van de Barendrechtse ict-dienstverlener. Het wachten is op goedkeuring door de financiële waakhond AFM.

Het bod bedraagt 14,50 euro per aandeel, bijna 32 procent hoger dan de slotkoers op 4 maart. Daarmee heeft de totale transactie een waarde van ongeveer 140 miljoen euro. Zowel het bestuur als de raad van commissarissen stemmen in met het bod. Ook enkele grote aandeelhouders gaan akkoord. Daaronder zijn Teslin zelf, met momenteel ruim negentien procent van de aandelen, en Mavawe met ruim zes procent.

De dagelijkse leiding blijft in handen van algemeen directeur Jos Blejie en financieel directeur Jan Willem Wienbelt. Blejie is enthousiast over de plannen: 'NPM en Teslin zijn gerenommeerde Nederlandse investeerders die bekend staan om hun langetermijn-commitment en ondernemersgeest. Ze hebben aangetoond dat ze management teams ondersteunen bij het doen groeien van hun bedrijf.' Volgens de ceo biedt het consortium volop nieuwe carrièremogelijkheden in een groeiende onderneming.

Strategie

"NPM en Teslin staan bekend om hun langetermijn-commitment"

ICT Group deed afgelopen zomer onderzoek naar strategische mogelijkheden om het bedrijf sneller te laten groeien, zowel geografisch als qua schaal. De conclusie was dat dit beter mogelijk was zonder een beursnotering, meldt de onderneming. Hierop begon een zoektocht naar geschikte investeerders. Er waren diverse gegadigden, waarbij het consortium van NPM Capital en Teslin als beste uit de bus kwam.

De miljoeneninvestering door NPM en Teslin helpt ICT Group aan kennis, expertise en financiële steun die het bedrijf nodig heeft bij de uitvoering van zijn strategie. De onderneming wil door investeringen en overnames verder groeien. Het consortium stelt daarvoor maximaal tweehonderd miljoen euro beschikbaar.

Randy de Visser, associate bij adviesbureau CFI Corporate Finance International, vermoedt dat ICT Group zonder beursnotering sneller kan groeien. 'Ze worden dan niet afgeremd door allerlei regeltjes waaraan beursgenoteerde bedrijven moeten voldoen. Het past daarom in de Europese acquisitiestrategie die ze aanhangen. Ze hebben nu te maken met één grote aandeelhouder waardoor ze sneller kunnen opschakelen.' Hij zag deze overname niet aankomen. 

Goed 2020

ICT Group draaide een goed 2020, ondanks de coronapandemie. Dat blijkt uit de jaarcijfers die het bedrijf vandaag presenteert. Over heel 2020 boekte de onderneming zestien procent meer brutowinst bij drie procent meer omzet. De ebitda kwam uit op 19,2 miljoen euro, de omzet bedroeg 160 miljoen euro. Als nettowinst noteerde het bedrijf 4,4 miljoen euro. Dat is liefst 63 procent meer dan een jaar eerder.

In juli 2020 nam ICT Group it-detacheerder Esprit over. Eind december lijfde het bedrijf logistiekesoftwareleverancier Yellowstar in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-03-05T12:16:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.