Bonden eisen inspraak pensioenregeling Getronics

De vakbonden FNV Bondgenoten, De Unie en CNV Dienstenbond eisen inspraak in de pensioenregeling van Getronics Pinkroccade. Uitsluiting door de twee gefuseerde bedrijven is voor de bonden onacceptabel.

De bonden verwachten binnen twee weken een antwoord op hun eis. Blijven de bonden buitengesloten, dan zullen ze volgende stappen overwegen. "Ik ga daar niet op vooruitlopen", aldus onderhandelaar voor vakbond De Unie, Babet Hendriks. "Die inspraak is voor ons heel erg belangrijk. En dat weet het bedrijf nu." Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt dat binnen enkele weken gereageerd zal worden.

Getronics Pinkroccade deelde de bonden eind junie mee dat het zo’n vierduizend van de vijfduizend Pinkroccade-medewerkers overhevelt naar de pensioenregeling van Getronics. Dat ging volgens de bonden in tegen de afspraken die in april waren gemaakt.

Of de medewerkers er wat pensioen betreft op voor- of achteruitgaan is niet eenvoudig vast te stellen. De pensioenregeling van Pinkroccade stelt voor deelnemers een einduitkomst vast, zoals bijvoorbeeld een percentage van het laatstverdiende loon. De pensioenregeling van Getronics is een zogenoemde beschikbarepremieregeling. Het pensioen is dan afhankelijk van de ingelegde premies en de resultaat van de belegging daarvan. De Unie: "Men weet wat men kwijtraakt, maar het is nog onduidelijk wat er voor terugkomt."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij FNV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-13T08:35:00.000Z Gijs Hillenius
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.