Stone en Ingram Micro zamelen it-afdankertjes in

De Britse Stone Group breidt zijn dienst voor het inzamelen van afgedankte it-apparatuur uit naar Nederland. Samen met Ingram Micro probeert het te voorkomen dat oude it-middelen op de stortplaats belandt.

Via de Stone 360-app kunnen organisaties een afspraak inplannen voor de inzameling van hun afgeschreven it-apparatuur. Deze kan dan veilig en duurzaam worden gerecycled. Gebruikers van de app ontvangen een vergoeding voor het inleveren van hun oude materiaal. Die kunnen ze meteen verzilveren of, vanaf dit najaar, omzetten in kortingen bij de aanschaf van it-apparaten.

Stone Europe haalt ongewenste it-apparaten op bij bedrijven of onderwijsinstellingen. Vervolgens worden deze naar de it-recycling centra van Ingram Micro gebracht. Ook in Frankrijk, Duitsland en Spanje regelen beide bedrijven de duurzame verwijdering van apparatuur. De gegevens op de afgedankte hardware worden allemaal veilig gewist. Items in een redelijke staat krijgen een opknapbeurt en krijgen na verkoop een tweede leven. Wat ongeschikt is voor de doorverkoop, wordt afgebroken tot alleen de losse onderdelen nog over zijn. Door de inzameling van oude it-apparaten te vereenvoudigen hopen Stone en Ingram Micro de hoeveelheid e-waste te verminderen.

Circulair

Overigens organiseerde de stichting ICT Milieu twintig jaar lang het inzamelen en recyclen van ict-afval voor ruim driehonderd ict-bedrijven. Samen met Wecycle werd ruim tien miljoen kg afgedankte apparatuur verwerkt. De Stichting Open heeft die regierol per 1 maart van dit jaar overgenomen. Deze organisatie draagt namens alle producenten van elektrische en elektronische apparaten (EEA) in Nederland de wettelijke producentenverantwoordelijkheid voor e-waste. Ook Infotheek behoort tot de bedrijven die zich inzetten voor een circulaire economie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-02T10:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.