HP zou deze week ontslagen doorvoeren

HP kondigt volgens rondgaande berichten deze week de reeds verwachte - maar officieel niet bevestigde - ontslagen aan. De Wall Street Journal (WSJ) spreekt van 20.000 banen die worden geschrapt, andere media houden het op 15.000.

De WSJ stelt op basis van ingewijde bronnen dat de aankonding van de ontslagen morgen plaatsvindt. Dit zou het hele bedrijf raken, maar vooral de divisies interne it, verkoop en dienstverlening. De kersverse ceo Mark Hurd, die nu drie maanden aan het roer staat, zei eerder al het bedrijf te gaan herstructureren. Geruchten over 10.000 tot 15.000 ontslagen deden meteen daarna al de ronde.

 

Hurd kondigde vorige week aan dat HP een aparte  it-organisatie opzet met een eigen cio. Dat departement moet zelfstandig opereren, dus los van de huidige bevoorradingsketen. Hurds voorganger Carly Fiorina zag eerder al de financiële kwartaalresultaten sterk tegenvallen door problemen met de integratie van de supply chain-software die het samengestelde bedrijf (HP en Compaq) gebruikt.

 

Verder zou HP's gebruikersvereniging Interex in financiële problemen verkeren en zelfs bedreigd worden door een faillisement. Dit zou volgens geruchten op zijn beurt weer de HP World 2005-conferentie, die mid-augustus moet plaatsvinden in San Francisco, bedreigen. HP komt in september met een eigen Technology Forum.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Daar is H.P al een poosje mee bezig per 1 mei zijn er al 18 man vekwanselt onder het mom overgang van onderneming.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-18T09:45:00.000Z Jasper Bakker
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.