Sanderink moet zijn ex 1,96 miljoen euro betalen

Gerard Sanderink (Centric, Strukton) moet zijn ex-vriendin Brigitte van Egten bijna twee miljoen euro aan verbeurde dwangsommen betalen. Van Egten eiste in totaal 4,6 miljoen.

Gerard Sanderink en Brigitte van Egten zijn al drie jaar met elkaar aan het bakkeleien. De Twentse multimiljonair beschuldigde zijn ex van diefstal en fraude bij zijn zonnepanelenbedrijf DSS in Goor, waar zij directeur was. Ook zou ze grote hoeveelheden porno op de DSS-server hebben gezet en verantwoordelijk zijn voor de Fiod-inval bij Strukton, in februari 2019. Hij kwam niet met bewijzen voor die beschuldigingen en verloor daardoor de ene na de andere rechtszaak, waarbij hij voor tonnen aan dwangsommen verbeurde, zo vat dagblad Tubantia het samen.

Hoewel er sinds maart dit jaar een mediation-traject loopt, eiste Van Egten dat Sanderink de opgelegde dwangsommen zou betalen. Die was het daar niet me eens, waarna beide partijen besloten dit geschil aan de rechter voor te leggen. De Haagse voorzieningenrechter heeft Van Egten nu deels in het gelijk gesteld. Sanderink heeft zoveel eerdere vonnissen overtreden dat hij haar 1.960.000 euro moet betalen.

Tubantia meldde verder dat Van Egten beslag heeft laten leggen op de aandelen van zijn bedrijven en op onroerend goed van Sanderink. Betaalt hij nu weer niet, dan mag ze die laten veilen en zich uit de opbrengst laten uitbetalen.  

Lees het gehele artikel uit Tubantia hier: Gerard Sanderink’s weerspannigheid tegen deurwaarder kost hem nu een miljoen

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-25T15:06:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.