Op kerstavond valt het doek voor Xs4all

Dit artikel delen:

Xs4all, een geliefd merk uit de Nederlandse telecomgeschiedenis, is definitief verleden tijd. Met ingang van vrijdag, aan de vooravond van Kerstmis, valt het doek. Dan is het niet meer mogelijk bij deze provider klant te worden, meldt Actiecomité Xs4all Moet Blijven. Het comité heft zich op.

Vanaf begin januari worden klanten gefaseerd overgezet naar de systemen van KPN. Alle internetverkeer loopt dan via het KPN-netwerk. Dan is het einde verhaal voor Xs4all, dat in 1993 als rebels merk begon en sinds 1998 onder de vlag van KPN handelde. Het merk had een ongekend sterke binding met zijn klanten. Het was meer een community dan een ‘propositie’.

Actiecomité heft zich op

Begin 2019 maakte KPN bekend dat de naam Xs4all zou verdwijnen. Een groep bezorgde klanten richtte het Actiecomité Xs4all Moet Blijven op. De groep zette zich lang fanatiek inzette voor behoud van het merk, en heft zich op nu Xs4all definitief weg is.

Wel laat het comité een nieuwe internet provider achter: Freedom Internet. Dat werd als alternatief voor Xs4all opgericht toen duidelijk werd dat het moederbedrijf klanten en personeel definitief zou migreren naar KPN. Freedom Internet bestaat inmiddels twee jaar. Er werken veel oud-medewerkers van Xs4all. Naar eigen zeggen zijn veel klanten overgestapt. Oud-Xs4all-medewerker Anco Scholte ter Horst is directeur van Freedom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-21T11:54:00.000Z Redactie Computable


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.