Wafer-tester RoodMicrotec sluit alliantie met AEM

RoodMicrotec, gespecialiseerd in het testen van wafers en halfgeleiders, gaat in Centraal-Europa samenwerken met zijn grotere branchegenoot AEM uit Singapore. Hierdoor kan het bedrijf uit Deventer zijn testmogelijkheden voor sensor-producten uitbreiden.

Aan RoodMicrotec kunnen fabrikanten van halfgeleiders hun testwerk, of delen daarvan, uitbesteden. De onderneming heeft ook vestigingen in het Duitse Nördlingen en Stuttgart. De geschiedenis van RoodMicrotec gaat terug naar 1969, toen in Nördlingen zijn voorloper Signetics werd opgericht. In 1976 zag CN Rood het levenslicht en in 1982 Microtec. Vanaf 2010 werden alle bedrijfsonderdelen samengevoegd onder de naam RoodMicrotec.

AEM is wereldleider in het testen en hanteren van halfgeleiders. Dit Singaporese bedrijf gaat in de vestiging van RoodMicrotec in Nördlingen een zogeheten Aiolos Wafer Level Test Handler installeren. Met deze handler kan RoodMicrotech de snelgroeiende markten van sensor- en waferframe-testen beter bedienen.

Testen en kalibereren

De Aiolos-installatie maakt het testen en kalibreren van druksensoren mogelijk, zoals die worden gebruikt in mobiele telefoons en andere draagbare apparaten. Ook is de apparatuur geschikt voor het testen van sensoren die de luchtkwaliteit bewaken, alsmede voor het testen van componenten die druk of vacuüm nodig hebben. Verder leent de apparatuur zich voor 200 mm waferframe sondering van een breed scala van halfgeleider-apparaten.

Door de samenwerking krijgt AEM betere toegang tot klanten in Centraal-Europa

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-22T13:27:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.