Computable Kerstpuzzel 2021 'Van A tot Z'

Zitten we toch wéér in een lockdown! Dat was toch niet de bedoeling, zoals ons zo'n jaar geleden werd voorgespiegeld. Maar goed, we zullen er ons wel door heen slaan, inmiddels ruim een jaar gewend aan thuiswerken, videoconferencing en coronatools. In de ict-sector lijkt Covid-19 zelfs in 2021 een tikkeltje minder prominent te zijn geworden.

Want, het afgelopen jaar stond toch wel erg vaak in het teken van ransomware en allerhande beveiligingslekken. Terwijl de roep om clouddiensten allengs luider werd, net als de kritiek op de  'hyperleveranciers', vanuit onder meer de Europese Unie. En dan waren er ook nog allerlei 'supply chain'-problemen en wisten de investeerders hun overnamehonger nauwelijks te stillen. Verder viel er genoeg te genieten op innovatievlak en ontstond er weer de nodige ophef. Saai is het nooit in ict-land.

In deze Computable Kerstpuzzel 2021 ‘Van A tot Z’ komt dit ict-jaar nog een keer langs in de vorm van cryptische omschrijvingen over bedrijven, instellingen, personen, zaken en ontwikkelingen die in het nieuws zijn geweest. Aan u, puzzelaar, de opdracht om dit alfabet te ontcijferen en bij alle 26 letters het juiste antwoord te vinden. De website van Computable biedt daarbij zeker uitkomst.

Stuur de oplossing via de website van Computable (www.computable.nl/kerstpuzzel) voor 10 januari 2022 naar de redactie. Deelnemers met het juiste antwoord maken kans op een van de mooie prijzen.

Veel plezier met puzzelen en succes!

Klik hier voor een pdf van de Computable Kerstpuzzel 2021 'Van A tot Z'

Prijzenpot: Een aantal bedrijven en pr-bureaus hebben de volgende mooie prijzen beschikbaar gesteld (waarvoor onze hartelijke dank):

Hoofdprijs: Motorola Android-smartphone Moto g100 ter waarde van 549,99 euro

Moto g100

De Moto g100 is de snelste en chicste smartphone van Motorola (Lenovo) tot nu toe. De Android-smartphone heeft een CinemaVision-beeldscherm van 6,7 inch met een schermverdeling van 21:9. Het toestel is voorzien van een Qualcomm Snapdragon 870-processor, geschikt voor het 5G-netwerk.  

In de smartphone zit een 5.000 mAh-accu; volgens Motorola gaat de batterij daarmee twee dagen mee. Verder beschikt de telefoon over 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslagruimte. Ook is de smartphone voorzien van wifi 6-ondersteuning.

Aan de voorkant van de telefoon zitten twee camera's: een 'normale' 16 megapixel camera en een selfiecamera van 8 megapixel met groothoeklens waarmee je meer op beeld kunt zetten. Op de achterkant van de smartphone zitten drie camera's: een hoofdcamera van 64 megapixel, een 16 megapixel-groothoeklens en een dieptesensor.

Dankzij het soepele, gebogen 3d-ontwerp en de smalle beeldverhouding van 21: 9 is de telefoon geschikt voor gebruik met één hand. Bovendien beschermt het waterafstotende design de telefoon van binnen en van buiten tegen spatten en morsen. De smartphone weegt 207 gram en heeft een Corning Gorilla Glass 3 met anti-vingerafdrukcoating. De achterkant van het apparaat is van kunststof en heeft een fraaie gradient, waardoor het toestel blauw of paars kleurt afhankelijk van hoe het licht valt. Ontgrendeling gaat via gezichtsherkenning; aan de zijkant bevindt zich tevens een vingerafdrukscanner.

De Moto g100 kan via een docking station aangesloten worden op een tv of monitor, handiger als je bijvoorbeeld wilt gamen op een groter scherm, videobellen of een film bekijken.

2) Handboek Microsoft Teams voor eindgebruikers ter waarde van 29,99 euro

Bij uitgeverij Van Duuren verscheen het 'Handboek Microsoft Teams voor eindgebruikers: plezierig en efficiënt samenwerken' van Peter Debets.

Het is een actueel boek over MS Teams dat eindgebruikers de weg leert in deze online communicatietool voor het werken met medewerkers binnen en buiten uw organisatie.

Microsoft (MS) Teams is de nieuwe werkruimte met chatfunctie in Microsoft 365. Dit boek geeft u inzicht in chatten, het delen van bestanden, het organiseren van teams, het gebruik van videocommunicatie en meer.

U ziet ook precies hoe u dingen moet doen, met aanbevelingen en ideeën voor 'best practices' bij het integreren van MS Teams in uw werkstromen.
Overige prijzen

3) Drie boekenbonnen ter waarde van 25 euro
 
De redactie van Computable verloot drie boekenbonnen van 25 euro onder de inzenders met het juiste antwoord.

4) De scheurkalender ‘365 dagen digitaal 2022' van Capgemini ter waarde van 15 euro

Capgemini stopt vijf exemplaren van deze bijzondere scheurkalender in de prijzenpot. Het is de tweede keer dat de Capgemini Academy een ict-scheurkalender samenstelt vol met nuttige informatie en interessante weetjes. 

Klik hier voor meer informatie over '365 dagen digitaal 2022'.

5) De strip ‘Innovators of Data Science: From Bayes to Bayesian Neural Networks’

Data-expert Dataiku stelt vijf exemplaren beschikbaar van zijn 'graphic novel' over data-wetenschap. In het stripboek staan de verhalen van twaalf vorsers die van grote invloed zijn geweest op het huidige werkveld van datawetenschap. Denk onder andere aan Ada Lovelace, Alan Turing en Claude Shannon.  

Klik hier voor informatie over 'Innovators of Data Science'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zou Jaap al aan het puzzelen zijn geslagen voor de scheurkalender van Capgemini?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-24T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.