It-budgetten gaan in 2022 aardig omhoog

Stijging

Bedrijven in Noord-Amerika en Europa zijn meer bereid in tech te investeren dan in de afgelopen twee jaar. Iets meer dan de helft van hen (53 procent) is van plan het it-budget te verhogen. 35 procent denkt in 2022 hetzelfde uit te geven als dit jaar.

Dit blijkt uit het rapport 'The 2022 State of IT' van Spiceworks Ziff Davis (SWZD). De meeste ondervraagde organisaties zijn optimistisch. 61 procent verwacht dat hun inkomsten in 2022 weer zullen stijgen na een aanzienlijke daling in 2021. Vooral bij grotere bedrijven met meer dan 500 werknemers leidt dit tot hogere it-budgetten.

De trend zet zich voort dat een steeds groter deel van het it-budget naar cloud- en beheerde diensten gaat. De uitgaven aan ‘futuristische technologie’ krijgen in het nieuwe jaar een krachtige impuls. Veel ai- en dataprojecten die tijdens de pandemie op de plank kwamen te liggen, worden van stal gehaald.

Voor inkopers van technologie wordt het wederom geen gemakkelijk jaar. Meer dan 40 procent van de bedrijven verwacht tekorten, prijsverhogingen, vertragingen bij de aflevering en logistieke problemen. Ook de hr-afdelingen gaan het druk krijgen. Eén op de vier it-professionals kijkt uit naar een andere job of is van plan in 2022 van baan te veranderen. Onder deze groep baanzoekers overweegt 86 procent een functie die op afstand kan worden vervuld.

Thuiswerken

Uit het onderzoek blijkt dat de door een pandemie veroorzaakte rush naar werken op afstand een aanzienlijke impact blijft hebben op toekomstige technische uitgaven. Niet alleen it-ontwikkelaars en andere it’ers kiezen voor thuiswerken, ook andere werknemers hebben die voorkeur.

Uit eerder onderzoek van SWZD kwam naar voren dat een kwart van de werknemers ook als het weer veilig is om naar kantoor terug te keren, op afstand blijft werken. Dit betekent dat bedrijven die hun personeel willen behouden, gedwongen zijn om te investeren in technologie ter ondersteuning van thuiswerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-28T13:00:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.