Ruim 100 miljoen dollar groeikapitaal naar Benelux

Amerikaanse fintechbedrijf Capchase biedt nieuwe financieringsalternatieven

Investering dollar groei

Capchase, een platform dat groeikapitaal verstrekt aan ict-bedrijven, breidt uit naar Nederland en België. Voor beide landen ligt meer dan honderd miljoen dollar klaar en eventueel zelfs meer.

De Amerikanen richten zich daarbij vooral op saas-aanbieders met een (maandelijks) terugkerende omzet. De Benelux-markt wordt vanuit een nieuwe vestiging in Amsterdam bediend.

Capchase kondigde onlangs aan in Scandinavië actief te worden. De kapitaalverstrekker maakte vorig jaar een sterke groei door. Voor ondernemers werd 1,6 miljard dollar aan financiering beschikbaar gesteld. In de afgelopen zes maanden vloeiden al honderden miljoenen naar Europese starters. Inmiddels is Europa goed voor een kwart van de wereldwijde activiteiten van Capchase.

Onder meer het Nederlandse Homerun ontving een financiering. Dit bedrijf dat software aan het midden - en kleinbedrijf levert voor het beheer van hun recruitment, hoefde daardoor niet op een Series A-financieringsronde te wachten. 

Adelina Peltea, coo bij Homerun, noemt Capchase een goed alternatief voor bankleningen. Ook kan deze financieringsvorm een alternatief of aanvulling vormen op durfkapitaal zonder dat de bestaande aandeelhouders het percentage van hun belang zien verminderen. Het Amerikaanse platform biedt namelijk de keuze tussen een aantal niet-verwaterbare financieringsproducten. Zo krijgen oprichters direct toegang tot groeikapitaal terwijl geen eigen vermogen in de vorm van aandelen wordt geruild. Capchase financiert op basis van toekomstige kasstromen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-02T11:14:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.