Detachering in ict vliegt omhoog

Detacheerders zagen hun omzet op het vakgebied ict in het vierde kwartaal van dit jaar met 11,6 procent stijgen vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Gekeken naar het derde kwartaal van 2021 was de toename zelfs 17,3 procent.

Dit blijkt uit de 'Marktmonitor Q4' van de Vereniging van Detacheerders Nederland (VvDN).

Volgens bestuurslid Albert van Reenen wisten detacheerdes in het afgelopen kwartaal meer mensen in dienst te nemen om die, als gevolg van een groeiende vraag, vervolgens te plaatsen bij meer opdrachtgevers. ‘Dit komt, gecombineerd met de fors lagere leegloop ten opzichte van het vierde kwartaal van 2020, zeer positief tot uiting in de omzetgroei.’ Van Reenen spreekt van uitstekende cijfers. In de voorgaande kwartalen was er juist sprake van een dalende omzet.

Inclusief andere vakgebieden, zoals de medische en juridische, nam de omzet van de VvDN in het vierde kwartaal van 2021 met veertien procent per werkdag toe in vergelijking met dezelfde periode een jaar eerder. Het percentage ‘leegloop’, gedetacheerden in vaste dienst maar zonder opdracht, is ook verder gedaald. 

Marcel van den Bekerom, vicevoorzitter VvDN, meldt dat er een zeer grote vraag naar gedetacheerden is. 'De arbeidsmarkt wordt steeds krapper waarbij de hulp van gespecialiseerde detacheringsbureaus door meer en meer partijen wordt ingeroepen. Detacheringsbureaus blijken uitstekend in staat de gevraagde expertise te leveren’.

Het grootste segment blijft engineering. De vraag is groot in zowel de technologiesector als in bouw en infra. De vraag naar technologisch onderzoek, planning en berekeningen die nodig zijn voor een industrieel, bouwkundig project blijft alsmaar stijgen. Net als de vraag naar technisch advies, het ontwerpen en uitvoeren van haalbaarheidsonderzoek, ontwerpvoorstellen maken, berekeningen van kostenefficiëntie en gebruikersanalyses. De verwachting is dat deze stijging de volgende kwartalen doorzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-15T12:06:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.