Simac boekt solide cijfers over 2021

Pand Simac

Dienstverlener Simac kijkt terug op een goed boekjaar. Het Veldhovense bedrijf zag de omzet vijftien procent stijgen en het bedrijfsresultaat twaalf procent.

Simac boekte over 2021 een bruto bedrijfsresultaat van bijna 15 miljoen euro bij een omzet van ruim 290 miljoen euro. Netto bleef er ruim 3,7 miljoen euro over. Er werd een fors bedrag (ruim 6,6 miljoen euro) afgeschreven op vaste activa. Deels betreft dit goodwillafschrijvingen op overgenomen bedrijven en activiteiten.

De Brabantse onderneming kent diverse bedrijfsonderdelen, waaronder Simac IT Nederland, IT België, Professional en Smart Solutions. Onder de meeste daarvan hangen meerdere werkmaatschappijen die grotendeels onafhankelijk functioneren.

Investering en doorontwikkeling

Simac IT Nederland is het grootste bedrijfsonderdeel, met bijna de helft van de gehele omzet. Het bedrijfsonderdeel boekte een vergelijkbaar bedrijfsresultaat als in 2020, terwijl de omzet zo'n dertien procent steeg. De onderneming verklaart dit door investeringen in de eigen organisatie en doorontwikkelingen van het portfolio. Het aantal klanten nam toe in de meeste sectoren waarin het bedrijfsonderdeel actief is: detailhandel, zorg en maakindustrie.

Het bedrijf wil nieuwe technologische oplossingen pro-actiever aandragen bij zijn klanten, ingegeven door het hoge tempo waarin technologieproducenten hun producten ontwikkelen en presenteren. Om dit te bereiken, werkt een team aan de doorontwikkeling van een zogeheten smart adaptive workplace. Ook richt de onderneming zich op de inzet van multicloud-architecturen, in aanvulling op de publieke cloud.

Buitenland

In het buitenland boert Simac IT ook goed. De buitenlandse werkmaatschappijen binnen dit bedrijfsonderdeel realiseerden bij elkaar ruim een kwart meer netto-omzet dan in 2020. Simac is actief in België, Frankrijk, Luxemburg en Tsjechië. In deze landen werd een omzetgroei gerealiseerd. Er zijn wel uitdagingen, bijvoorbeeld met prijsinflatie en de beschikbaarheid van materialen.

Eind 2020 nam Simac een meerderheidsbelang in het Belgische it-bedrijf Phi Data. Deze onderneming levert oplossingen op het raakvlak tussen it en werkvloer. Zo ondersteunt het klanten bij hun logistieke optimalisatie en efficiëntieverbetering van het personeel, bijvoorbeeld via iot. 

Bij Simac werkten afgelopen jaar gemiddeld bijna 1200 mensen, waarvan 850 in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-25T16:45:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.