Sterk eerste kwartaal voor Ordina

Salaris-druk vormt nog wel bedreiging

Digitale euro

Ordina heeft een sterke eerste kwartaal achter de rug. De omzet steeg met 10,4 procent naar 110,7 miljoen euro. Het aangepaste operationele resultaat, de ebitda-winst, nam toe tot 17,3 miljoen euro tegen 15,7 miljoen in dezelfde periode een jaar eerder. Dat was boven de verwachting van bijvoorbeeld een effectenresearch van ING. De nettowinst steeg naar 9,3 miljoen euro.

Ordina-topman Jo Maes meldt dat zijn bedrijf sterk is doorgegroeid met eigen medewerkers. Volgens hem bewijzen de resultaten dat Ordina strategisch op de juiste koers zit. Hij meldt successen met de Smart Move Solution waarmee Ordina klanten helpt over te stappen op SAP S/4 Hana.

Wel waarschuwt Maes voor toenemende salaris-druk als gevolg van inflatie in een toch al krappe arbeidsmarkt. Daarnaast krijgen klanten te maken met de  gevolgen van geopolitieke spanningen en verstoringen van de energiemarkt en supply chains. Deze ontwikkelingen kunnen impact hebben op Ordina’s resultaat. Ondanks dit risico blijft Ordina vasthouden aan de jaarlijkse doelstelling van twaalf tot veertien procent ebitda-marge. Over het afgelopen kwartaal bedroeg die 15,6 procent. Als de salaris-druk in combinatie met een krappe arbeidsmarkt langer aanhoudt, neemt de kans toe dat tariefstijgingen niet voldoende zijn om de loonsverhogingen te kunnen volgen.

Portfolio

Maes kondigt aan het portfolio de komende jaren verder te zullen uitbreiden. Voor de medewerkers betekent dat inhoudelijk meer uitdagend werk en bredere loopbaanvooruitzichten.

De snelste omzetgroei zit in de industriemarkt (twaalf procent), gevolgd door de markt van financiële dienstverleners (11,5 procent). De omzet bij overheidsklanten steeg met 8,5 procent. In Nederland steeg de omzet met 10,7 procent, terwijl in België/Luxemburg de toename 9,9 procent bedroeg.

Ordina gaat dit jaar 25.000 bomen aanplanten in de Belgische gemeente Pelt, waar het eerste stuk Ordina-bos wordt gerealiseerd. Dit moet bijdragen aan het doel CO2-neutraal te worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-26T12:13:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.