BT Groep ICT gaat verder als Emma Solutions

Bedrijf neemt de naam aan van overgenomen ict-dienstverlener

De Bossche ict-dienstverlener Emma Solutions komt in handen van BT Groep ICT en dus van investeringsmaatschappij Riverdam. De twee ict-bedrijven gaan verder onder de naam Emma Solutions. Naar verwachting worden meer bedrijven overgenomen en ondergebracht bij deze gecombineerde onderneming.

Emma Solutions werd opgericht in 1999. Het bedrijf legt zich de laatste jaren voornamelijk toe op implementatie en beheer van cloudoplossingen voor het midden- en kleinbedrijf in Noord-Brabant. Door de samenvoeging met BT Groep ICT kan Emma Solutions sneller groeien, is het idee. Ook zou de organisatie ermee verder professionaliseren.

Na de overname vertrekt Emma-oprichter en directeur Alexander Remi. Zijn taak wordt overgenomen door Luuk Carpaij, directeur van BT Groep ICT. Carpaij meldt dat ze actief op zoek gaan naar meer overnamekandidaten in Noord-Brabant.

Riverdam

BT Groep ICT is sinds mei vorig jaar onderdeel van investeerder Riverdam. Daarvoor behoorde het bij printerleverancier en kantoorinrichter BT Groep in Oisterwijk. Het feit dat dit laatstgenoemde bedrijf nog bestaat, is waarschijnlijk de reden waarom BT Groep ICT de naam aanneemt van het overgenomen bedrijf Emma Solutions.

Riverdam is het investeringsvehikel van Derk van Wingerden en Manuel Leussink. Het richt zich op Nederlandse mkb'ers met een omzet tussen de twee miljoen en twintig miljoen euro. Afgelopen december nam Riverdam softwareontwikkelaar HTI Group over. Van Wingerden was na zijn studie bedrijfskunde als marketingdirecteur betrokken bij de start van HelloFresh Benelux en diens beursgang in 2017. Inmiddels is hij interim manager, investeerder en adviseur bij diverse startups en scale-ups. Leussink leerde de kneepjes van het investeringsvak direct na zijn studie econometrie, bij investeringsmaatschappijen HAL Investments en Egeria.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-20T15:49:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.