Bonden en Atos Origin akkoord met sociaal plan

De vakbonden en Atos Origin hebben een akkoord bereikt over het sociaal plan voor de reorganisatie binnen de divisie Managed Operations. De automatiseerder maakte enkele weken geleden bekend dat hij bij de onderdelen Enterprise Infrastructure Services en End User Services respectievelijk tachtig en 165 arbeidsplaatsen schrapt.

In het sociaal plan is vastgelegd dat de selectie voor de te ontslagen werknemers plaatsvindt binnen leeftijdscategorieën (25-35 enzovoort) op basis van ‘last in, first out’. Er is een herplaatsingregeling, maar naar verwachting zullen weinig medewerkers intern een nieuwe baan vinden. De afvloeiingsregeling bestaat uit een schadeloosstelling conform de kantonrechterformule.

Tijdens de besprekingen hebben de vakbonden nog eens de verhuisproblematiek aangekaart. Atos Origin wil diverse medewerkers van vestigingen in Groningen en Eindhoven overplaatsen naar het hoofdkantoor in Utrecht, om daar "dichter bij de klant te zitten", aldus een zegsvrouw. De bonden zien niets in dat plan, maar onderhandelen inmiddels wel over een compensatieregeling, zij het moeizaam.

Zie ook het interview met Wilbert Kieboom, directeur Atos Origin Noord-Europa in de Computable van 22 juli 2005.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-07-22T10:25:00.000Z Rik Sanders